Wiskunde 123

Opties

  • Printvriendelijke versie afdrukken
  • Per e-mail verzenden

Infopagina

In dit gedeelte vind je achtergrondinformatie over de site. Op deze pagina kun je informatie vinden over:

Op aparte pagina's zijn opgenomen:

Achtergrond

Wiskunde 123 bestaat sinds oktober 2004. De site is bedacht door Richard Both en opgezet in samenwerking met Jeroen van der Gun en een aantal andere klasgenoten. Oorspronkelijk bestond de site uit een forum om scholieren uit de 1e, 2e en 3e klas te helpen met wiskunde. Helaas vielen de bezoekersaantallen in het begin tegen. Richard is daarna alleen verder gegaan met Wiskunde 123.

Niet veel later is er een site bijgekomen met informatie met onderwerpen uit de 1e, 2e en 3e klas: www.wiskunde123.tk was op dat moment nog de domeinnaam. Sinds 1 juni 2005 is de site verplaatst naar het huidige domein www.wiskunde123.nl en heeft de site een nieuwe lay-out gekregen. Vanaf dat moment kwam er steeds meer informatie op te staan en trok de site meer bezoekers. Wegens tijdgebrek van de makers werd groei van de site echter belemmerd.

In de zomer van 2006 is de site volledig herschreven door Richard, waardoor de site makkelijker kon worden bijgehouden en er een aantal nieuwe mogelijkheden zijn bijgekomen. In oktober 2006 hebben Richard en Jeroen besloten mee te doen aan ThinkQuest, een wedstrijd voor het bouwen van een educatieve website. Om een zo hoog mogelijke score te behalen, is de site nogmaals volledig geherprogrammeerd. Hierdoor heeft Wiskunde 123 een beter samenhangend kleurschema en een toegankelijkere vormgeving gekregen.

In de jaren daarna werd de site sporadisch bijgehouden. Kleine updates zorgden ervoor dat de site wel altijd beschikbaar bleef en de bestaande informatie bezocht kon worden. De bezoekersaantallen zijn daarom al jaren constant gebleven.

Onderwerp en doelgroep

Wiskunde 123 bij de bouw opgezet als een website over alle wiskunde die in de onderbouw van het voortgezet onderwijs wordt behandeld. De stof van het voortgezet onderwijs wordt ondersteund aan de hand van oefenopgaven en door eerder gestelde vragen van andere scholieren. Omdat de gestelde vragen op Wiskunde 123 veel meer uiteenliepen dan verwacht zet Wiskunde 123 zich momenteel in voor iedereen met een interesse voor wiskunde.

Wiskunde 123 stelt scholieren en studenten in staat om interactief kennis te maken met onderwerpen uit de wiskunde. Wiskunde 123 is daarom primair gericht op scholieren, maar daarnaast ook voor anderen met een interesse voor wiskunde. De informatie op de site gaat dieper op de stof in dan voor scholieren en studenten noodzakelijk is.

Het team

Het team achter Wiskunde 123 bestaat momenteel uit de volgende personen:

Foto: Richard Both

Richard Both

Richard Both (1990): In 2004 heb ik samen met een aantal klasgenoten Wiskunde 123 bedacht en opgericht. Ik heb het Wiskunde 123-logo ontworpen en samen met Jeroen de programmering gedaan. Recentelijk heb ik mijn studie toegepaste wiskunde afgerond aan de Technische Universiteit Eindhoven. Naast mijn studie houd ik mij regelmatig bezig met het programmeren van websites. Tevens speel ik contrabas en hou ik mij graag bezig met het openbaar vervoer.

Foto: Jeroen van der Gun

Jeroen van der Gun

Jeroen van der Gun (1990) heeft in 2008 een foutloos Wiskunde B1,2-examen geproduceerd en is afgestudeerd in Civiele Techniek aan de TU Delft. Jeroen is tevens een ervaren computerprogrammeur en heeft het grootste deel van deze site geprogrammeerd. Hij heeft een eigen website met computerspelletjes en -programma's, die kan worden gevonden op www.blijbol.nl. Meer bezigheden van hem zijn te vinden in zijn portfolio op www.jeroenvandergun.nl.