Wiskunde 123

Opties

  • Printvriendelijke versie afdrukken
  • Per e-mail verzenden

ThinkQuest en Wiskunde 123

In 2007 heeft Wiskunde 123 meegedaan aan de websitebouwwedstrijd ThinkQuest: een websitebouwwedstrijd georganiseerd door Kennisnet die helaas niet meer bestaat. We zijn hierbij doorgedrongen tot in de finale. Op deze pagina volgt achtergrondinformatie met betrekking tot deze wedstrijd.

Wij zijn gecoacht door de volgende docent:

Sjoerd Tolsma

Sjoerd Tolsma is als informaticadocent verbonden aan het Corderius College. Hij is de enige docent die aan de bovenbouw van deze school informatica geeft. Behalve op het Corderius geeft hij ook nog les op een andere school in Amersfoort. Hij bezit ook een eigen website die bezocht kan worden op www.s-tolsma.nl, waar zijn leerlingen alle benodigde informatie kunnen vinden die ze nodig hebben in de lessen.

Verantwoording van de coach

Als docent informatica heb ik de leerlingen in aanraking gebracht met het fenomeen "ThinkQuest". Uiteindelijk bleven er twee leerlingen over die samen een reeds eerder uitgedacht plan wilden realiseren in het kader van deze wedstrijd. Van die twee was er ook nog één die informatica niet als keuzevak had.

De leerlingen zijn vervolgens ingeschreven en hebben zich op de taak gestort. Veel hulp van buitenaf hebben zij daarbij niet gehad. Natuurlijk vond er overleg plaats met de wiskundedocent(en) van hun doelgroep over de inhoud. De technische kant van de site is geheel en al hun eigen werk.

Het betreft hier een paar leerlingen die het in zich hebben heel zelfstandig een probleem aan te pakken en op te lossen. Zij zijn gezien hun drukke werkzaamheden en dus beperkte hoeveelheid vrije tijd moeilijk te coachen als het gaat om time-managing, planning en dat soort zaken. Dat regelen zij zelf, daar moet je je geen zorgen over maken, dat komt wel goed. En het komt goed. Een select gezelschap.

Bij dit werkstuk werd gebruik gemaakt van diverse freeware pakketten, waaronder PHP Designer 2005/2006 aangevuld met Paintshop Pro 6, Paint en Word plus Jcreator voor een enkele applet.

Het eigenlijke coachwerk beperkte zich dan ook voornamelijk tot het formele werk. De leerlingen inschrijven, me beschikbaar stellen als coach, het doorgeven van informatie van de organisatie, hier en daar een kleine herinnering en dat was het.

S. Tolsma